3/16/2007

Quo vadis TV3?

Com que una de les finalitats d'aquest blog és terapèutica reconec que potser soc un paranoic.
A Telenotícies migdia d'avui totes les persones que han estat entrevistades per ampliar alguna notícia han parlat en castellà. Totes. Des dos encarregats d'una exposició sobre sabates a Barcelona, passant pel Serrat cantant al Palau de la Música només en castellà-fins a tres talls de cançons-, continuant per dos venedors de pisos explicant que estan baixant, i acabant amb la fabulosa notícia que l'Alfredo Landa ha decidit deixar el cinema - gran dia pel cinema-. Evidentment als sports tothom parla en castellà ( Etoo and company). Fins i tot a la notícia que els pisos baixen han enfocat dos cartells i algunes pàgines webs oferint pisos i estaven escrites en......... castellà.

I això no és flor d'un dia, és una costant dels telenotícies de TV3, pel que he de deduir que és una línea política de la cadena autonòmica. Sr Pueyo vostè tranquil que no passa res.

Avui també m'he assabentat per la radio, (Bassas aguanta! ets l'últim mohicà) que el Govern de l'Estat ( español of course) va treure el canal que feia servir TV3 a València per donar-lo a la Sexta. L'ordre va estar signada pel ministre de torn. Oh !! quina casualitat, el Sr. Montilla.


Una mica més de paranoia. Fa uns dies en Monzó va denunciar que en un bar irlandes de la plaça Urquinaona al demanar una copa de vi negre la cambrera li va contestar que no es deia així sinó una copa de vino tinto. Ara resulta que el propietari de l'esmentat bar ve a dir que en Monzo o és un mentider o està sord, i en tot cas és un maleducat, per que el que va passar va ser que la cambrera, educadament i "por favor", perque evidement no entenia el català, li va demanar que si al que es referia era a una copa de vi negre, perdó tinto.

Más madera , que diuen Ebre enllà. En Carod justificant que l'Advocat de l'Estat defensi l'Estatut davant el Constitucional, fent saber que en el fons tot és paper mullat. Com riurem.

Vaja dia.